Dans dig glad….                                                       Vi danser - vil du med ?                                                      Dejlig hobby for alle aldre.                                                     Vi har medlemmer fra 3 til 87 år.                                                        En fritidsinteresse for alle i familien…                                                        Udfordringer og velvære…                                                            Morskab og socialt velvære…                                                                     Motion og sved på panden….                                                    Er du træt af fodbold ?                                              Levende folkemusik…                                                        Samvær med andre…                            Folkedans giver rytme i kroppen og bedre kondital..                     Folkedans er motion for både krop og sjæl…                      

 

Foreningens historie:                           

                                                                                

 

 

Hjallese folkedansere blev startet september 1950 af initiativtageren Hjallese Købmanden Hans Nielsen.

     

Foreningens første formand blev Verner Olsen, og foreningens første danseleder blev Hans Nielsen 

 

På den stiftende generalforsamling 11. september 1950 i Hjallese forsamlingshus vedtog man, der skulle danses en gang om ugen, og det skulle være mandag. 

 

Der deltog 24 personer, og alle meldte sig ind i foreningen, kontingentet blev sat til 2 kr. pr. måned.   

  

Foreningens første spillemand var Poul Bolving.

 

Hjallese folkedanseres historie kan berette om, at de bestyrelser og instruktører som har været i foreningen, har været meget udadvendt og gjort en masse for folkedansen.

 

 Mange af foreningens medlemmer har i tiden været på mange udflugter af forskellig art, både her i landet og rundt om i Europa og uden for Europa.

 

Foreningen har også været repræsenteret i Landsforeningen Danske Folkedansere, med

styrelsesarbejde på alle fronter.

 

Til historien skal også nævnes, at Hjallese folkedansere har været en forening med mange børn og unge.

  

Hjallese folkedansere blev 60 år i september 2010 og har naturligvis en lang historie, som foreningen ikke kan beskrive her, men der er i forbindelse med vort 50 års jubilæum lavet et jubilæumsskrift:

(Og dansen går... Hjallese folkedansere gennem 50 år). Et jubilæumsskrift, som er skrevet af statsarkivet i Odense ved Jonny Wøllekær. 

Jubilæumsskriftet giver et stort indblik i Hjallese folkedanseres historie, og hvis nogen ønsker et eksemplar, kan det rekvireres hos bestyrelsen, man kan også se det på statsarkivet i Odense.  

 

I forbindelse med 50 års´ jubilæet år. 2000  fik vi af vor spillemand Hans Rasmussen foræret  Hjallese folkedanseres Jubilæumsvals. 

 

                                                                                         ©